14. Peacock Alley, a 300-ft Corridor Merged the Two Hotels

Photo from Library of Congress

In order to join the two hotels, a 300-foot corridor was created with a restaurant on either end.  It was named Peacock Alley since the fashionistas of the time–both men and women–enjoyed strutting their stuff up and down the alley as the public looked on. The creation of Peacock Alley joined the two hotels, and the name was changed to The Waldorf=Astoria, using not a dash but an equal sign in between.

View all on one page

One Response
  1. Mark Bender Reply

    Many years ago, placards in subway cards had interesting facts regarding New York. One in particular related to The Waldorf Astoria and is never mentioned these days. According to the placard,The Waldorf Astoria masonry does not actually touch the sidewalk. The building has a space of about an inch all around the building where it “almost” meets the sidewalk and was built this way to reduce vibration from the trains running under it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *